Schuurwoning: de voordelen van wonen in een omgebouwde schuur

Schuurwoning

Tegenwoordig is een schuurwoning helemaal in de trend en hip om te hebben. Echter was een schuurwoning vroeger wel iets anders. Toen stond het erom bekend dat je niet veel te besteden had. Maar vandaag de dag wordt het gezien als een luxueuze woonmodel. Dit soort typische woningen vallen heel erg op, hebben een geweldige uitstraling en blijken ook nog eens heel efficiënt te zijn. Heb je interesse om een schuurwoning te laten bouwen? Dit zijn de voordelen.

 

De voordelen van een schuurwoning laten bouwen

Je kunt van verschillende voordelen genieten als je besluit een schuurwoning te laten bouwen. Je kunt met zo’n basishuis alle klanten op en je kunt van alles bedenken. Het is mogelijk om een hele simpele woning te bouwen, maar het is ook goed mogelijk om de woning een heel moderne uitstraling mee te geven. Daarnaast is een schuurwoning ook nog eens heel efficiënt, waardoor de woning veel meer ruimte heeft dan je zou denken. Schuurwoningen zijn meestal licht van binnen en verrassend ruim te noemen. Je kunt schuurwoningen in elke stijl inrichten. De industriële- en landelijke woonstijl zijn het mooist te combineren met een klassieke stijl schuurwoning.

 

Met de natuur meegaan of regelmatig onderhoud

Wil je een schuurwoning bouwen, dan kun je twee keuzes maken. Je kunt de schuurwoning maken van hout dat je elk jaar moet onderhouden. Het hout moet dan regelmatig worden gebeitst of gelakt om de mooie houtkleur te behouden. Andere keuze is om het hout mee te laten gaan met de natuur. Dit soort type hout is heel goed bestand tegen rotting en schimmel, maar zal wel verkleuren door het zonlicht. Zo kun je beginnen met Douglas hout of Siberisch hout. Douglas hout heeft een dieprode tint en Siberisch hout heeft een groene tint. Deze houtsoorten zullen na verloop van de jaren verkleuren en veranderen langzaam mee met de natuurlijke verkleuring.

 

Schuurwoningen passen heel mooi in het Nederlands landschap

Schuurwoningen passen heel goed in Nederland. Het is dan ook niet zonder reden waarom dit type woning zo populair is geworden de laatste jaren. Waar je op moet letten bij een schuurwoning is dat je een goede aannemer vindt. Een goede aannemer heeft jarenlang ervaring met het bouwen van schuurwoningen en weet waar ze mee bezig zijn. Zo weet je zeker dat de woning op een correcte manier gebouwd wordt en heb je er zonder problemen jarenlang plezier van.