Hoe een administratiekantoor je ondersteunt bij het verbeteren van je cashflow en financiële situatie

Administratiekantoor Apeldoorn

Als je het hebt over een positieve cashflow, dan betekent dat je onderneming meer geld ontvangt dan het uitgeeft. Alle rekeningen zijn te betalen en daarnaast heb je ook nog wat geld over. Qua financiering heb je waarschijnlijk weinig nodig. De leveranciers zijn blij en je hebt geen stress om je geld. Een positieve cashflow is dan ook een positief signaal voor je onderneming. Toch hebben veel ondernemingen in het MKB het moeilijk om een positieve cashflow te krijgen. En dat risico neemt voor ondernemingen alleen maar toe. Het wordt steeds belangrijker om de groei van je onderneming te beschermen met een positief beheer van je cashflow. Administratiekantoor in Apeldoorn kan je helpen bij het verbeteren van je cashflow.

 

Een strak beheer van openstaande facturen

Voor veel bedrijven is een strak beheer van openstaande facturen een eenvoudige manier om meer geld vrij te maken. Zorg dat je een professionele debiteurenbeheer hebt en zorg dat je een relatie opbouwt met belangrijke contactpersonen binnen de bedrijven van je klanten. In plaats van dat je wacht tot een factuur wordt betaald, kan je ook de dialoog aangaan en afspraken met elkaar maken. Om je cashflow te beschermen is het dan ook van belang om de juiste klanten te kiezen. Check de kredietwaardigheid en financiële status van een klant voordat je zaken gaat doen. Controleer ook of de betreffende klant tekenbevoegd is.

 

Het verbeteren van winstgevendheid en verkoopmarges

De verbetering van je winstgevendheid en verkoopmarges kan een strategie zijn om je cashflow te verbeteren. Een hogere verkoopmarge zorgt ervoor dat je meer liquide middelen krijgt, zolang klanten de voorwaarden blijven betalen. Een prijsverhoging kan een probleem worden op concurrerende markten en daarom kun je eerst beter kijken naar de verkoopmix. Kun je de omzet van een product met hogere verkoopmarge worden verhoogd? Of kun je een bepaalde waarde toevoegen aan je dienst of product waardoor de hogere prijs wordt gerechtvaardigd?

 

Een cashflowprognose maken met behulp van een administratiekantoor

Door alle informatie op te stellen in een kasstroomoverzicht, en een voorspelling te doen van een toekomstige kasstroom, is het mogelijk om een goede kasstroomanalyse te maken. Je hebt zodoende een veel beter bewustzijn van potentiële bedreigingen en kansen. Zorg ervoor dat je goed je administratie bijhoudt door een administratiekantoor. Neem de tijd om uitgaven en inkomsten bij te houden en de informatie up to date te houden. Heb je een goed beeld van de financiële positie, dan kun je problemen ontdekken en cashflowproblemen voorkomen.