De zomer staat voor de deur, waar moet je op letten met een kleine baby?

De zomer komt eraan en dat betekent dat het weer tijd is om te genieten van de zon, het strand en de buitenlucht. Maar als je een kleine baby hebt, zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je baby veilig en comfortabel blijft in de zomer. Hieronder geven we een aantal tips waar je op moet letten met een kleine baby in de zomer.

  1. Bescherm je baby tegen de zon Zonlicht kan gevaarlijk zijn voor de huid van je baby, dus het is belangrijk om je baby te beschermen tegen de zon. Zorg ervoor dat je baby niet rechtstreeks in de zon ligt en gebruik een parasol, een zonnehoedje en eventueel een zonnebril om je baby te beschermen. Ook is het belangrijk om je baby goed in te smeren met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor.
  2. Houd je baby koel Hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je baby onrustig wordt en moeite heeft met slapen. Zorg ervoor dat je baby voldoende verkoeling krijgt door de baby niet te warm aan te kleden en het bedje op een koele plaats te zetten. Gebruik eventueel een ventilator, maar zorg er wel voor dat deze niet rechtstreeks op de baby gericht staat.
  3. Geef je baby voldoende vocht Zorg ervoor dat je baby voldoende vocht binnenkrijgt door regelmatig borstvoeding of flesvoeding te geven. Als je baby al vaste voeding eet, geef dan extra water of fruit met veel vocht, zoals watermeloen.
  4. Gebruik een zomerse slaapzak Een goede slaapzak is belangrijk voor een goede nachtrust van je baby. In de zomer kan je het beste kiezen voor een zomerse slaapzak met een lage Tog-waarde. Dit is een speciale slaapzak die ervoor zorgt dat je baby niet onder de dekens kan kruipen en toch lekker kan slapen. Bekijk bijvoorbeeld de slaapzak baby zomer pagina voor meer informatie over welke slaapzak geschikt is voor jouw baby in de zomer.
  5. Zorg voor voldoende ventilatie Zorg ervoor dat de slaapkamer van je baby voldoende geventileerd is, zodat er voldoende frisse lucht circuleert. Zet bijvoorbeeld een raam open of gebruik een ventilator. Houd er wel rekening mee dat de ventilator niet direct op de baby gericht staat.
  6. Ga niet te lang naar buiten in de volle zon Hoewel het heerlijk is om in de zomer buiten te zijn, is het belangrijk om niet te lang in de volle zon te zijn met je baby. Zorg ervoor dat je regelmatig de schaduw opzoekt en vermijd de warmste uren van de dag.
  7. Let op oververhitting Oververhitting kan gevaarlijk zijn voor je baby. Let er daarom op dat je baby niet te warm wordt aangekleed en dat je het bedje niet te warm opmaakt. Gebruik eventueel een dun lakentje in plaats van een deken en vermijd kussens en knuffels in het bedje.
  8. Neem voldoende pauzes Als je op vakantie gaat met een kleine baby, is het belangrijk om voldoende pauzes te nemen. Zorg voor voldoende rust en plan niet te veel activiteiten op één dag. Neem bijvoorbeeld regelmatig een pauze in de schaduw en geef je baby voldoende rust.
  9. Let op insectenbeten In de zomer zijn er meer insecten, zoals muggen en teken, die voor overlast kunnen zorgen. Bescherm je baby daarom tegen insectenbeten door bijvoorbeeld gebruik te maken van een klamboe of speciale muggenspray voor baby’s.
  10. Geniet samen van de zomer Last but not least: geniet samen van de zomer! Maak mooie herinneringen met je baby en geniet van het mooie weer en de buitenlucht. Zorg er wel voor dat je baby goed beschermd is en dat je rekening houdt met de behoeften van je baby.

Kortom, met deze tips kan je ervoor zorgen dat je baby veilig en comfortabel de zomer doorkomt. Door goed te letten op bescherming tegen de zon, verkoeling, voldoende vocht, ventilatie en rust, kan je samen met je baby genieten van de mooie zomermaanden