Een bedrijfsruimte vinden in Wageningen: tips en aanbevelingen

bedrijfsruimte wageningen

In de beginfase van je bedrijf heb je niet veel financiële ruimte om een investering te maken in bedrijfsruimte. Maar zodra je bedrijf gaat groeien, dan kun je je zoektocht beginnen naar een leuke bedrijfsruimte in Wageningen. Er zijn veel factoren waar je aan moet denken voor een fijn plekje. Denk aan het bestemmingsplan, kopen of huren, je budget en de locatie. Een aantal tips voor het vinden van je ideale bedrijfsruimte.

 

Het vergelijken van prijzen en het beginnen met onderhandelen

Bij het kiezen van een bedrijfsruimte kun je beter niet over één nacht ijs gaan. Aan te raden is om meerdere locaties te bezoeken om een beter beeld te krijgen. Heb je een leuke bedrijfsruimte op het oog en weet je de verkoopprijs of de huurprijs? Kijk dan ook naar de prijzen van andere bedrijfsruimtes in de omgeving. Heb je de ideale bedrijfsruimte gevonden, dan kun je onderhandelen. Lees het contract goed door, lees de kleine lettertjes en laat je adviseren door een makelaar.

 

Check het bestemmingsplan en het energielabel

Misschien heb je hier niet over nagedacht, maar het is ontzettend belangrijk om bij je zoektocht naar een geschikte bedrijfsruimte te kijken naar het energielabel. Iedere bedrijfsruimte groter dan 100 m2 moet per 2023 minimaal het energielabel C hebben. Voldoet de bedrijfsruimte niet aan deze eisen, dan verlies het de functie als bedrijfsruimte. Heb je de perfecte bedrijfsruimte gevonden, dan moet je je hoofd koel houden. Een bestemmingsplan kan voor problemen zorgen. Zo kan de gemeente in de toekomst willen dat het gebied wordt heringericht of dat je de bedrijfsruimte niet mag verbouwen omdat het een monumentale ruimte is.

 

Het inschakelen van een makelaar

Een makelaar kan je helpen bij het vinden van een geschikte bedrijfsruimte. Makelaars kennen namelijk de markt en hebben een groot offline en online aanbod. Ook weet de makelaar alles over de juridische regeltjes en kan je wensenlijstje aanscherpen. Verstandig is wanneer je een bedrijfsruimte gaat huren aan de makelaar een lijstje van maximaal tien verschillende bedrijfsruimtes te vragen. Deze kantoren moeten aan al je wensen voldoen en binnen het budget blijven. Een goed begin kun je maken door de helft van deze bedrijfsruimtes te bezoeken. Vervolgens maak je een keuze uit het lijstje en bezoek je de bedrijfsruimtes voor een tweede keer.