De veelzijdige toepassingen van bouwfolie in de bouwsector

Je ziet bouwfolie met name terug in de bouwsector. Het wordt vaak gebruikt voor de waterkering van vloeren, gevels, wanden en daken. Maar niet alleen dat, ook wordt bouwfolie gebruikt voor isolatie en afdichting. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten bouwfolie op de markt en elk soort heeft zo z’n voordelen en nadelen.

 

Wat voor bouwfolie is goed om te gebruiken?

Er zijn verschillende bouwfolie te koop. De beste bouwfolie heeft een goede ventilatie en is dampwerend. Ook is dit soort bouwfolie lucht- en waterdicht. Zo bieden ze bescherming tegen vocht en schokken en zijn ze goede isolators. Dit kan aanzienlijk je energierekening verlagen en je veel geld besparen. Wat dit soort bouwfolie ook doet is op een positieve manier bijdragen aan het milieu. Maak je gebruik van de juiste bouwfolie, dan zul je merken dat je minder onderhoud nodig hebt. Daarom is het af te raden om te besparen op bouwfolie. De meeste gebruikte folies in de bouw zijn open gevelfolie, gewapende en geperforeerde wandfolie en spinvlies wandfolie of Milin Lamina 110.

 

Het voordeel van bouwfolie onder het beton

Als je bouwfolie laat plaatsen onder beton, dan heeft dat verschillende interessante voordelen. Dan kun je denken dat het bouwfolie optrekkend vocht in de muren voorkomt. Andere voordelen van bouwfolie onder beton zijn bescherming bieden tegen vocht en kou. En een ander voordeel is dat het het beton langzaam laat harden.

 

Het aanbrengen van bouwfolie

De voordelen van bouwfolie zijn prettig en zeer effectief. Maar om te genieten van de voordelen van bouwfolie bij je bouwproject moet de bouwfolie wel op een correcte wijze worden aangebracht. Zo moet het zand onder de vloer, of de ondervloer, vlak worden gemaakt en worden geëgaliseerd. Ook moeten alle oude materialen worden verwijderd. Je kunt de bouwfolie alleen gebruiken als de ondergrond geheel vlak en vrij is. Niet alleen moet aluminiumfolie op de grond kunnen rusten, ook moet het een gedeelte tegen de opstaande randen liggen om het opstijgende vocht te kunnen voorkomen. Het beste is om een hoogte van 20 cm aan te houden. Boven de bouwfolie wordt vervolgens een stalen pad geplaatst waar de vloer wordt gestort.