Go

Go is een eeuwenoud, van origine Chinees  bordspel voor twee spelers.Het wordt gespeeld met zwarte en witte stenen. Het doel van het spel is meer gebied af te bakenen dan je tegenstander.

 

Ondanks de relatief simpele regels, Go is even complex als Schaken.De dynamiek van Go is compleet anders. Het bord is groter met meer velden waarop gespeeld kan worden, met daardoor meer mogelijke zetten. Dat laatste is precies de reden dat het moeilijker was om een computer te programmeren die sterker is dan de sterkste menselijke speler. In 2016 is het Google gelukt met behulp van artificiële intelligentie, een computer te bouwen die Lee Sedol met 5-1 heeft verslagen, een van de sterkste speler ter wereld.

 

Go is een fascinerend spel dat op ieder niveau gespeeld kan worden. Met behulp van handicap stenen kan een zwakkere speler gelijk op tegen een sterkere tegenstander spelen.

 

Ieder woensdagavond, vanaf 20.15, speelt de Amsterdamse Go Club in onze achterkamer.Iedereen is welkom om de club te bezoeken en een partijtje te spelen.

 

Wil het spel leren kan je een e-mail sturen naar les (AT) goinamsterdam (ANTISPAM) nl en dan regelen wij dat er iemand op woensdag, voor de start van de clubavond, je het spel leert.

 

Kijk op onze website voor meer informatie: https://goinamsterdam.nl/

 

photograph of Go equipment with game in progress