De voordelen van het leren van Frans voor jouw carrière

Cursus Frans

Een nieuwe taal leren kan intimiderend zijn, maar Frans kan een wereld van carrièremogelijkheden openen. Met zijn rijke geschiedenis en wereldwijde aanwezigheid wordt Frans door werkgevers beschouwd als een onschatbare troef. Hier zijn enkele van de voordelen van een cursus Frans.

 

Verhoogde kansen op een baan

Een actieve kennis van het Frans kan uw kansen op een baan vergroten door u voor te stellen aan werkgevers die sterke taalvaardigheden waarderen. Als een van de meest gesproken talen in Europa, Noord-Amerika en andere delen van de wereld, kan vloeiend Frans spreken deuren openen naar veel verschillende carrières. Bedrijven met internationale zakelijke belangen kunnen specifiek vragen om kandidaten met een goede beheersing van de taal, omdat ze iemand nodig hebben die efficiënt kan communiceren met hun klanten of opdrachtgevers in Frankrijk of andere Franstalige landen.

 

Verbeterde communicatieve vaardigheden

Een voordeel van het volgen van een cursus Frans is dat het uw communicatievaardigheden ontwikkelt en u helpt zelfverzekerder te worden wanneer u persoonlijk of via de telefoon of videoconferenties met mensen spreekt. Een andere taal leren helpt je ook om ideeën beknopter en nauwkeuriger te verwoorden, wat essentieel is voor het geven van presentaties of het schrijven van rapporten voor je werk. U zult ook in staat zijn om concepten met betrekking tot zakelijke processen en procedures beter te begrijpen die anders moeilijker te begrijpen zijn voor niet-Franstaligen.

 

Een boost voor je cv

Werkgevers zien graag dat sollicitanten kennis hebben die verder gaat dan hun vakgebied, dus ook meertaligheid. Kennis van meerdere talen laat potentiële werkgevers zien dat je openstaat voor het leren van nieuwe dingen en dat je bereid bent om uit je comfortzone te stappen tijdens sollicitatiegesprekken of op het werk zelf. Bovendien tonen degenen die formele cursussen Frans hebben gevolgd niet alleen inzet, maar ook doorzettingsvermogen; kwaliteiten waar recruiters positief op reageren bij de beoordeling van sollicitanten voor functies in hun bedrijf.

 

Versterkt culturele competentie

Culturele competentie wordt snel een belangrijke factor voor werkgevers bij het overwegen van potentiële kandidaten voor functies binnen hun organisatie en bij elke vorm van internationale zakelijke samenwerking die zij aangaan. Een goed begrip van de Franse cultuur maakt het gemakkelijker voor bedrijven die met Franstalige landen te maken hebben, aangezien werknemers beter kunnen communiceren met de belanghebbenden/vertegenwoordigers van deze landen zonder steeds hun toevlucht te moeten nemen tot vertaaldiensten; dit bespaart bedrijven uiteindelijk zowel tijd als geld. Bovendien geven internationaal opererende bedrijven de voorkeur aan kandidaten met een intercultureel bewustzijn omdat dit bijdraagt tot sterkere relaties tussen hen en hun tegenhangers in het buitenland – iets wat essentieel is bij het opbouwen van succesvolle partnerschappen buiten de eigen natie/regio.