Aankoopmakelaar Deventer: expertise in de jacht op jouw ideale woning

Het zal de laatste jaren niemand zijn ontgaan: de huizenmarkt stond werkelijk op zijn kop. Het is niet overdreven om te zeggen dat het een ‘gekkenhuis’ was. Waar de hypotheekrente een historisch dieptepunt bereikte, schoten de huizenprijzen juist door het dak. Voor wie op zoek was naar de ideale woning, zal het ongetwijfeld een hele zoektocht zijn geweest. Aankoopmakelaar in Deventer heeft het allemaal van dichtbij meegemaakt.

Wat is jouw ideale woning eigenlijk?

Of je nu op zoek bent naar een huur- of koopwoning, het is uiteindelijk het belangrijkste dat de woning bij jóú past. Zoals iedereen anders is, heeft ook iedereen andere wensen en behoeften in een woning.  Dé ideale woning bestaat dus niet, maar het is wel mogelijk om jouw ideale woning te vinden. Het is tegenwoordig vrij eenvoudig om het woningaanbod te bekijken. Het is daarom vooral belangrijk om van te voren bij jezelf te rade te gaan waar je nu precies naar op zoek bent. Waar kan je dan aan denken?

Financieel plaatje

Het is niet altijd het leukste om over na te moeten denken, maar we ontkomen er niet aan: geld. Vaak is het frustrerend om naar woningen te kijken die boven je budget liggen. Als het toch niet haalbaar is, kan je jezelf beter richten op het aanbod dat wél binnen jouw financiële middelen ligt. Er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Zo is het bij een koopwoning verstandig om eerst te laten berekenen hoe hoog de hypotheek is die je kan krijgen. Daarnaast komen er nog andere kosten bij kijken waar je rekening mee moet houden, zoals notariskosten en van een eventuele hypotheekmakelaar.

Past de woning in jouw ‘straatje’?

Het eerste waar je natuurlijk naar kijkt is het huis zelf. Maar minstens net zo belangrijk is de buurt waar dat huis staat. Is het een drukke of rustige buurt? Zijn er veel scholen of juist oudedagsvoorzieningen? Doe eerst wat onderzoek naar de omgeving voor je volmondig voor een woning kiest.

Hoe vind je die ideale woning dan?

Op het internet kan je het woonaanbod eens bekijken ter oriëntatie. Ook kan je contact opnemen met een makelaar om je te laten begeleiden. Het komt namelijk ook wel eens voor dat er al interesse is in een woning voordat deze online wordt geplaatst. Jij wilt er natuurlijk ook vroeg bij zijn als jouw droomhuis beschikbaar komt. En bovenal: vergeet ook vooral niet te genieten van de zoektocht naar jouw nieuwe thuis.