Tips voor het kiezen van een moderne eettafel die bij jouw behoeften past

moderne-eettafel

Een nieuwe eettafel kiezen die zowel esthetisch aantrekkelijk is, als functioneel.. Een hele klus! Alleen het uitzoeken van welk materiaal je eettafel moet zijn kost al veel tijd. Ze kunnen namelijk van hout, metaal, glas, kunststof en nog veel materialen zijn! Kwalitatief gezien wil je een goede tafel hebben, hierbij is het belangrijk om te letten op de stevigheid en de stabiliteit. Gelukkig zijn er nog veel meer tips om een prachtige moderne eettafel uit te kiezen. Hier staan ze op een rijtje!

Tips voor het kiezen van een moderne eettafel

  • Functionaliteit: Hoe wil je de eettafel gaan gebruiken? Heb je een klein gezin, maar vaak gasten die langskomen? Dan is een uitschuifbare tafel handig. In kleine ruimtes zou je kunnen denken aan een moderne eettafel met lades eronder, zodat je meer opbergruimte hebt in de keuken. 
  • Materiaalkeuze: Het beste is natuurlijk om te kiezen voor een duurzaam materiaal. Zo kun je langer genieten van een maaltijd aan de tafel. Ook is het fijn om te kiezen voor een materiaal dat niet veel onderhoud vergt. Populaire materialen hiervoor zijn glas, hout, metaal of een combinatie van deze materialen. 
  • Stijl: Moderne eettafels hebben meestal strakke lijnen, een minimalistisch ontwerp en hebben een tijdloze uitstraling. Zorg dat je kiest voor een tafel waar je met veel plezier aan wilt zitten. 
  • Afmetingen: Een grote tafel, kan prachtig staan en heel functioneel zijn. Maar er moet wel ruimte voor zijn! Hou rekening met de afmetingen van de tafel, maar vergeet niet dat er ook nog stoelen of een bank naast komen te staan. Er moet daarom heen nog genoeg bewegingsruimte zijn. 
  • Budget: Eettafels zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Wanneer je besloten hebt hoeveel je bereid bent te bepalen, is het tijd om te gaan kijken naar opties binnen dit budget.
  • Denk aan de toekomst: Een eettafel koop je niet voor een jaar. Maar er kan wel een hoop veranderen in een jaar tijd. Denk aan gezinsuitbreiding, of het regelmatig ontvangen van gasten. Het is goed om dit in je gedachten te houden wanneer je een tafel kiest. 

Advies

Vergeet niet om verschillende opties te vergelijken, materialen te voelen en het gebruiksgemak uit te proberen. Het is altijd raadzaam om in winkels en showrooms langs te gaan om zo de juiste keuze te kunnen maken. Professionals kunnen je altijd bijstaan om advies te geven, producten aan te raden en zo samen te kijken naar de juiste moderne eettafel voor bij jou thuis!