Waar je op moet letten bij het huren van een printer

printer-huren

Een printer huren is een ideale manier om een printer te hebben zonder grote investering. In plaats van een groot bedrag in één keer uit te geven, betaal je bij een printer huren een maandelijks bedrag. Dit is handig wanneer je nog meer investeringen in je bedrijf wilt ontwikkelen, of wanneer je een kleiner budget hebt. Voordat je een printer huurt, is het goed om van een aantal dingen op de hoogte te zijn. Je leest ze in dit blog!

 

Hoe werkt een printer huren

Een printer huren werkt simpel, je kijkt bij aanbieders welke printers er worden aangeboden en maakt hieruit een weloverwogen beslissing. Hoe je een printer kiest, lees je in het volgende kopje. Bij het huren van een printer ga je een contract aan met de aanbieder. In dit contract kunnen verschillende afspraken gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan wat er allemaal is inbegrepen bij de huurprijs. Over het algemeen zit er bij elk contract het onderhoud en eventuele reparaties aan de printer inbegrepen. Daarnaast kun je nog denken aan het papier, de inkt- en tonercartridges. Zorg ervoor dat je het contract goed doorleest en begrijpt wat er is afgesproken. Zo voorkom je onderlinge conflicten en kun je optimaal genieten van de printer. 

Een printer kiezen

Voordat je besluit een printer te huren moet je van een paar dingen op de hoogte zijn, je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan! Hier een lijstje met dingen waar je op moet letten. 

  • Beslis waar je een printer voor wilt gebruiken. Ben je van plan intensief gebruik te maken van de printer, of heb je hem alleen nodig voor zwart-wit prints? Welke functies moet de printer hebben? 
  • Vergelijk de kosten. Zorg ervoor dat je duidelijk hebt wat je nodig hebt en wat de kosten hiervan zijn. Denk aan de maandelijkse huurkosten, de inkt- en tonercartridges, en natuurlijk het papier! Per contract verschilt het wat er inbegrepen is. Wat ons brengt naar het volgende punt. 
  • Onderzoek welke contracten het beste aansluiten bij jouw benodigdheden. Neem geen overbodige aanvullingen, die je waarschijnlijk toch niet gaat gebruiken. Zo bespaar je geld dat je weer in andere belangrijke zaken van het bedrijf kan stoppen. 
  • Let op de afdrukkwaliteit. Het hangt af van je behoeften, maar wellicht heb je interesse in een printer die een hogere afdrukkwaliteit heeft en die ook snel is met printen. Hiervoor kun je letten op hoeveel printjes de printer kan maken binnen een minuut.