Schaken

Fischer Z

De ‘alternatieve’ schaakvereniging Fischer Z is opgericht op 17 juni 1982 in café Weber. De Fischer Z is een grootheid in de statistiek maar schakers denken hierbij echter natuurlijk eerder aan een zet van voormalig wereldkampioen Bobby Fischer. De naam verwijst echter ook naar de onder de oprichters populaire popgroep met dezelfde naam.
Onze eerste speellocatie was schaakcafé Gambit. Na vele omzwervingen, onder andere via Het Veem, H88, De Weesper, De Happetap/Agora, café ’t Trefpunt en café Twee Klaveren, spelen we nu al een aantal jaren met veel plezier in café Batavia.

Wij spelen daar (bijna) iedere maandagavond in Cafe Batavia.  Gasten zijn welkom om een keer te komen kijken en eventueel een spelletje mee te spelen. Naast onze interne schaak activiteiten op de maandagavonden zijn er nog diverse andere activiteiten die onder de vlag van FischerZ worden gedaan.

We spelen met drie teams in de competitie, één team in de nationale KNSB competitie en twee teams in de competitie van de Schaakbond Groot Amsterdam. In het voorjaar organiseren wij ieder jaar in Batavia het Martin Walop toernooi om het open nederlands kampioenschap Fischer Random Chess.

Wij hebben regelmatig uitwisselingen met buitenlandse schaakcklubs zoals recentelijk bijvoorbeeld in Dublin, Edinburg en Berlijn en diverse leden bezoeken regelmatig binnenlandse en buitenlandse toernooien.

Meer uitgebreide informatie over FischerZ kan je vinden op onze website www.fischerz.nl.

Als je meer wilt weten over onze interne competitie of het lidmaatschap van FischerZ kan je contact opnemen met onze intern wedstrijdleider Frans Smit (fpsmit@fpsmit.nl) of onze secretaris Jos Teeuwen (jhm.teeuwen@planet.nl).

Batavia Toernooi 2016

Batavia Toernooi 2015

Batavia Toernooi 2014

Fischer-random2014